بهگزارش پایگاه خبری دقت نیوز گروه استانهای خبرگزاری تسنیم؛ در شرایطی که ستاد ملی مقابله با کرونا برای مدیریت شرایط تعطیلات ۶روزهای را تصویب کرده است بررسیها نشان میدهد روند صعودی بیماری همچنان ادامه دارد و دستاوردهای احتمالی این تعطیلات در اولین هفته شهریور ۱۴۰۰ مشخص خواهد شد.
این درحالی است که برخی کارشناسان با اشاره به تجارب تعطیلی تیرماه گذشته در مدیریت بحران معتقدند احتمالاً این تعطیلی هم آنطور که ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کرده نیست چون همچنان سیستم حملونقل عمومی کشور برای جابهجایی جمعیت در استانها فعال است و اگرچه ظاهراً قرار است سختگیریهایی گستردهتر نسبت به جابهجایی خودروها با پلاک شخصی داشته باشیم، اما نباید منتظر اتفاق بزرگی باشیم و شاهد مثال این پیشبینی هم ایجاد ترافیکهای سنگین قبل از آغاز محدودیتها از همان ساعات اولیه اعلام تعطیلی است.
کارشناسان بهداشت و درمان همچنین تأکید میکنند با درنظر گرفتن بستری قابل توجه بیماران در بخشهای عمومی و عادی در دو هفته گذشته احتمالاً این هفته باز هم شاهد رشد موارد فوتی خواهیم بود هرچند ابهامهای قابلتوجهی نسبت به آمار فوتیها در رسانهها مطرح شده و بعضاً اعلام شده است این اعداد را باید در سه ضرب کنیم تا رقم واقعی فوتیها مشخص شود که یکی از نشانهها هم رکوردشکنی ۵۰ساله کفنودفن در بهشتزهرای(ع) تهران روز جمعه گذشته است چون آمارها نشان میدهد ۳۹۰ نفر فوتی در یک روز بهخاک سپرده شدهاند.
این گروه معتقدند روند افزایش فوتیهای ناشی از کرونا حتی اگر با ارقام اعلامشده رسمی برابری داشته باشند در چند روز پایانی مرداد ۱۴۰۰ بدون تردید در آستانه ثبت ۱۰۰۰۰۰ فوتی ناشی از کرونا در دوره پاندمی قرار خواهیم گرفت و حتی ممکن است از این مرز عبور کنیم که نشانهای از نادرست بودن آرایش جنگی مقابل ویروس منحوس از همان ابتدا است.
بهگفته این گروه بررسی روند تعداد موارد فوتی رسمی اعلامشده روزانه در ۱۵ روز اخیر نشان میدهد زمان ثبت موارد فوتی ناشی از کرونا کاهشی معنادار داشته چون در روز نهم مرداد ماه بهاستناد آمار وزارت بهداشت هر ۵.۰۳ دقیقه یک جواز دفن صادر شده است اما یک هفته بعد از آن هر ۳.۷ دقیقه یک فوتی ثبت شده و ۱۵ روز بعد یعنی بیست و سومین روز همین ماه این زمان به رقم ۳.۰۹ دقیقه کاهش یافته است که میتوان بر همین اساس به واقعیت پیشِرو رسید.
جدول آماری از سیر صعودی همهگیری در پیک پنجم
بر همین اساس با مقایسه روند بیماری از ابتدای شکلگیری پیک پنجم با فعالیت ویروس دلتا میبینیم روند بیماری با سرعتی غیرقابل تصور آغاز شد و بار سنگینی بر دوش کادر درمان قرار گرفت تاجایی که علیرغم ورود گروههای جهادی به میدان امروز تقریباً بعد از یک ماه که از این پیک گذشته میبینیم که برخی مراکز درمانی برای جذب نیروی داوطلب فراخوان دادهاند و نمونه آن دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان است.
البته بهگفته این گروه مشکلات مربوط به مدیریت شرایط صرفاً منوط به مراکز درمانی نیست؛ چون مشکلات ایجادشده در گذشته اکنون به جایی رسیده است که کمبود دارو عاملی برای شکلگیری و جولان مافیای داروهای مرتبط به این بیماری در بازار سیاه شناخته شده است و دولت سیزدهم دستبهکار شده است تا با استفاده از قوانین موجود مانع از فعالیت این گروه باشد.
تسریع واکسیناسیون تنها راهکار مدیریت شرایط
از سوی دیگر با توجه به شرایط موجود و استناد به شیوهنامههای درمانی دوره پاندمی کرونا فعلاً بهترین راهکار یا شاید تنها راهکار مهم برای مهار ویروس منحوس و جلوگیری از ایجاد موجهای بعدی کرونا در سراسر کشور سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون عمومی و رسیدن به سطح ایمنی ۷۰ درصد جامعه است.
بر همین اساس آیتالله ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید بر تسهیل و تأمین واکسن مورد نیاز کشور از داخل و خارج کرده است و ظاهراً برنامهریزی شده است تا در کوتاهترین زمان ممکن و استفاده از ظرفیتهای موجود نسبت به رسیدن سطح ۷۰درصدی ایمنی جامعه گامهایی مؤثر برداشته شود،
این درحالی است که آمارها نشان میدهد با اضافه شدن جامعه هدف برای انجام واکسیناسیون از ۱۲ سال به بالا هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به این نقطه مقابل مسئولان مربوطه قرار دارد که باید برای این منظور برنامهریزی دقیقتری جهت انجام ۲۴ساعته واکسیناسیون انجام شود، علیرغم اینکه در تعطیلات پیشِرو روند فعالیت مراکز عمومی واکسیناسیون هنوز دقیق اعلام نشده است تنها میتوان به اظهارات گذشته مسئولان وزارت بهداشت که گفتهبودند روزهای تعطیل هم واکسیناسیون انجام میشود بسنده کرد.
جدول زیر نمایی از شرایط واکسیناسیون براساس دستور رئیس جمهور خواهد بود؛
توقف روند صعودی تعداد بستریشدگان کرونایی در گیلان؛ سهمیه واکسن استان افزایش مییابد
جانباختگان کرونا در استان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
فرصت یک ماهه برای پرداخت جرایم کرونایی/ صدور مجوز تردد توسط فرمانداریها برای موارد اضطرار
استان آذربایجان غربی/ فوت ۱۲ نفر در شبانهروز گذشته
جواد آقازاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به گزارش کرونا در شبانهروز گذشته اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۱۲ نفر از هم استانیها شامل چهار نفر در ارومیه، دو نفر در تکاب، دو نفر در نقده و همچنین در میاندوآب، خوی، سلماس و شاهین دژ هر کدام یک نفر جان خود را از دست دادند.
وی تصریح کرد: همچنین با ابتلای یک هزار و ۳۹۰ نفر دیگر تعداد مبتلایان در مجموع در استان آذربایجانغربی به ۲۱۰ هزار و ۳۱۵ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی گفت: در شبانه روز گذشته کل بستری سندروم حاد تنفسی یک هزار و ۵۴۵ نفر و بستری مشکوک ۷۵۳ نفر بوده است.
وی افزود: همچنین هم اکنون ۲۶۸ نفر در بخش آی سی یوی بیمارستانهای استان بستری بوده و ۳۹ نفر نیز تحت دستگاه ونتیلاتور قرار دارند.
آقازاده در ادامه به آمار واکسیناسیون روزانه نیز اشاره کرد و گفت: با واکسیناسیون ۱۲ هزار و ۲۶۵ نفر دیگر آمار کل واکسیناسیون به ۶۱۹ هزار و ۱۷۱ نفر رسید.
استان اصفهان/ ۲۰۰۷ مورد شناسایی جدید
آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان ۵۱۱۷ نفر بودند که ۲۰۰۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۴۸۶ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۲۶۵ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۲۴۲ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۰۱ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۳۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۰ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان ایلام/روند افزایشی همچنان نگران کننده است
محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۴۸ هزار و ۴۴۷ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۲۹۸ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۳۹۳ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۰۳ بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها ۴۵ هزار و ۳۲۹ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد در شهرستان سیروان، یک مورد در شهرستان دهلران و یک مورد مربوط به شهرستان چوار گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۶۸ نفر بوده است.
استان بوشهر/ ۲۸ نفر در وضعیت حاد تنفسی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر از بستری روزانه بیش از ۱۷۰ بیمار در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: روز گذشته ۱۷۵ بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدند که از این تعداد ابتلای ۸۴ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.
سعید کشمیری با اشاره به اینکه اکنون ۶۵ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، ۲۸ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به ۲۰ مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا تصریح کرد: ۸ آقا و ۱۲ خانم بین سن ۲۶ تا ۶۸ روز گذشته به سبب ابتلا به کرونا فوت کردند که از جمع ۲۰ فوتی ۹ نفر بدون بیماری زمینهای بوده که نشان دهنده این است که هیچکس در ابتلا به کرونا در امان نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: با این ۲۰ فوتی، تاکنون یکهزار و ۶۱۳ نفر در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
وی با اشاره به اینکه در ۲۴ ساعت گذشته در بخش کرونایی، در درمانگاه سرپاییهای استان بوشهر به میزان بستریها، بیماران مشکوک به کرونا ویزیت شدند بیان کرد: خوشبختانه در شبانهروز گذشته ۲۰۰ بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد ۱۳۸ نفر از آنها مثبت قطعی بودهاند.
کشمیری با بیان اینکه از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۷۵ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند تصریح کرد: فقط با رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم مسافرت و دورهمی میتوانیم از این پیک گذر کنیم.
استان خراسان رضوی/ افزایش ابتلای کودکان
سیدعلی جعفری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: در حال حاضر ۳۰ بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در مرکز درمانی فوق تخصصی اکبر ویژه کودکان بستری هستند و متأسفانه شدت بیماری در گروه سنی اطفال افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در موج پنجم بحران کرونا با توجه به اینکه ویروس دلتا سن درگیری و ابتلا را پایین آورده و کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند ، متأسفانه شدت بیماری در این گروه سنی افزایش یافته است.
وی افزود: بیماران کرونایی بستری در بیمارستان اکبر از نوزاد چند روزه تا نوجوان ۱۷ ساله هستند و شایعترین علائم آنان مشکلات ریوی، گوارشی و قلبی بوده است، اما با تلاش کادر درمان خوشبختانه درصد بالایی از این بیماران بهبود یافتند.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در این مرکز درمانی بستری هستند خاطرنشان کرد: میزان مراجعات روزانه در موج پنجم بحران کرونا نسبت به موجهای قبل افزایش داشته است.
جعفری تصریح کرد: جمع زیادی از اطفال کرونایی بستری در بیمارستان اکبر کسانی بودند که در مسافرتها و دورهمیها حضور داشتند و متأسفانه با وجود توصیهها و هشدارهای بسیار، توجه لازم صورت نپذیرفته و از والدین درخواست داریم که در این ایام بیش از پیش مراقب فرزندانشان باشند تا خدای نکرده دچار مشکل نشوند.
وی تأکید کرد: در این ایام که مجالس سوگواری برگزار میشود توصیه ما به عموم مردم به ویژه کودکان و نوجوانان این است که دستورالعملهای بهداشتی را بهطور کامل رعایت کرده و از زدن ماسک لحظهای غافل نشوند، ضمن اینکه به برگزارکنندگان این مراسم توصیه به برگزاری در زمان کوتاه و در فضای باز داریم تا آسیبی به عزاداران حسینی نرسد.
استان خراسان جنوبی/۱۵۵ بیمار جدید شناسایی شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته ۳۴۳ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا ۱۵۵ بیمار جدید شامل ۵۴ بستری و ۱۰۱ مورد سرپایی، شناسایی شدند.
کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد ۶۲ مورد از بیرجند، خوسف و زیرکوه هر کدام ۲ مورد، درمیان و سربیشه هر کدام ۶ مورد، سرایان ۱۴ مورد، طبس ۲۵ مورد، قاین ۳۰ مورد، نهبندان و فردوس هر کدام ۴ مورد جدید ثبت شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از ۱۱۱۸ تست سریع کرونا ۲۶۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.
وی افزود: با ۳ مورد فوتی جدید در شبانه روز گذشته در بیماران کرونا فوتیهای ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی به ۱۰۰۷ نفر رسید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر ۴۲۷ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که ۲۹۰ نفر کرونا مثبتند و از این تعداد ۲۹ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۲ نفر نامساعد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز ۱۶۶ هزار و ۸۴۴ نفر واکسن نوبت اول و ۳۷ هزار نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.
استان زنجان/ وضعیت وخیم است
محمدرضا صائینی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متاسفانه وضعیت کرونایی استان وخیم است و آمار مبتلایان و بستریشدگان روزانه در حال افزایش است؛ از سوی دیگر کادر درمان احساس خستگی دارند و آینده معلوم نیست چه اتفاقی رخ دهد.
وی ادامه داد: فقط روز گذشته تست کرونا سرپایی ۶۵۷ نفر از هم استانیها مثبت شده است؛ همینطور روز گذشته ۳۷ نفر از همشهریان ما در بیمارستان بستری شدند؛ تعجب ما این است که برخی از شهروندان اصلا علاقهای به رعایت پروتکلهای بهداشتی ندارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان تشریح کرد: از شهروندان عزیز درخواست داریم در وضعیت فعلی فقط در شرایط ضروری از خانه خارج شوند؛ عادی انگاری در استان زنجان موج میزند و ما از این موضوع بسیار گلایه داریم. ۵۸۷ نفر از همشهریان عزیز زنجانی در حال حاضر در بیمارستانها بستری هستند و اگر شرایط با این روند پیش برود دیگر جایی برای بستری نخواهیم داشت.
استان سمنان/ “دلتا” در مرکز و غرب استان یکهتازی میکند
نوید دانائی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، از بستری شدن ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون ۳۴ هزار و ۸۸۵ بیمار مبتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده است.
وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: روز گذشته تعداد ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مرکز و غرب سمنان بستری شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد هشت هزار و ۹۲ نفر در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
دانائی با اشاره مجموع بیماران سرپایی مبتلا به کرونای شناسایی شده در مرکز و غرب استان سمنان از ابتدای پاندمی تا کنون افزود: در این مدت تعداد ۲۶ هزار و ۷۹۳ بیمار مبتلا به کرونا به صورت سرپایی در مرکز و غرب استان سمنان شناسایی شدند.
وی به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کروناتا کنون تعداد ۶ هزار و ۸۴۴ بهبود یافتند.
بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونای استان سمنان نیز، آمار رسمی کرونا در استان سمنان در روز ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ جمع کل محتملین ورود به بیمارستان مشکوک به ابتلا به کرونا ۴۸۳ نفر، جمع کل موارد مثبت مبتلای قطعی ۳۵۹، جمع کل موارد مثبت سرپایی ۲۹۴، جمع کل موارد مثبت بستری ۶۵، جمع کل فوتیهای مثبت ۳ نفر، جمع کل ترخیص شدگان ۴۸ نفر و جمع کل بستری ۲۰ مردادماه هم قطعی و هم مشکوک ۷۳۸ نفر گزارش شد.
استان سیستان و بلوچستان/ موج تازهای درحال شکلگیری است
احمدعلی موهبتی در ستاد استانی مدیریت و مقابله با ویروس کرونا اظهار داشت: در پیک ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان در حوزه کل مبتلایان به این ویروس نسبت دانشگاههای علوم پزشکی استان در کل ۵۹ درصد زاهدان، ۳۰ درصد ایرانشهر و ۱۱ درصد زابل بوده که در ۲۴ ساعت گذشته ۵۹ درصد دانشگاه زاهدان به ۳۰ درصد، ایرانشهر از ۳۰ درصد به ۶۰ درصد و زابل از ۱۱ به ۱۰ درصد میزان مبتلایان رسیده و این موضوع نشان میدهد که موج جدید در حال شکلگیری است و باید امکانات لازم برای منطقه هماهنگ شود.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر دانشگاه نوپایی است که بعضی شهرستانهای ایجاد شده در جنوب سیستان و بلوچستان هنوز بیمارستان ندارند و بعضی شهرستانها که بیمارستان دارد مثل دلگان، مهرستان، کنارک و هیرمند فاقد دستگاه اکسیژنساز هستند و زیرساختهای لازم از نظر پزشک متخصص و نیروی انسانی فراهم نیست.
وی بیان کرد: فعالتر کردن طرح شهید سلیمانی، کنترل ترددها، رعایت پروتکلها و درگیر شدن همه سطوح دستگاههای اجرایی و انتظامی استان برای هر چه بهتر برگزار شدن این طرح مد نظر است. البته به جهت شرایط اقتصادی در روستاها و حاشیه شهرها نیازمند فعالیت خیران هستیم که این افراد خیر فعال هستند ولی بخشی از منابع مورد نیاز برای تامین اقلام کمکهای مومنانه، ماسک و ملزومات بهداشتی مورد نیاز است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه دارویی هم فعلا مشکلی نداریم ولی با توجه به روندی که از جهت ویروس کرونا در کشور و سیستان و بلوچستان وجود دارد نگرانیم که در این حوزه چون منتهی الیه استانهای کشور هستیم دچار مشکلاتی شویم.
وی با بیان اینکه موج ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان با نوع دلتا آغاز و به لطف خدا با توجهی که شد کنترل لازم در حوزه این بیماری شکل گرفت تصریح کرد: در این راستا مجموع کمکهایی در راستای زیرساختهای بیمارستانی و مجموعهای از نیازمندیهای بهداشت و درمان در شرایطی که کشور خیلی درگیر ویروس کرونا نشده بود به این استان انجام شد که جای تقدیر دارد. همچنین دو بیمارستان برای مقابله با ویروس کرونا در استان در دو ماه اخیر شامل بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی سراوان و ۳۲۰ تختخوابی زاهدان راهاندازی شده است.
موهبتی با تاکید بر اینکه سه بیمارستان ۶۰ تختخوابی توسط ارتش در زاهدان، خاش و منطقه سیستان راهاندازی شده، افزود: معضل جدی کمبود نیرو در حوزه بهداشت و درمان در استان وجود دارد. موج بعدی کرونا در استان از حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در حال آغاز بوده که این موج مربوط به عید قربان است و نگرانی جدی وجود دارد که این مهم با موج محرم همراه و شدت گیرد.
استان فارس/۳۳ شهرستان در وضعیت قرمز
براساس آخرین وضعیت ثبت شده در نرمافزار ماسک در حال حاضر ۳۳ شهرستان استان فارس در وضعیت قرمز و ۳ شهرستان در وضعیت نارنجی هستند. این شرایط در کنار افزایش آمار مبتلایان و جانباختگان سبب شده که شرایط این استان نیز مانند سایر نقاط کشور بحرانی باشد.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و ۱۵۰ هزار و ۷۹۸تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، ۳۴۶ هزار و ۶۵۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۱۳۶ هزار و ۴۳۷مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۶ هزار و ۲۶۱بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۳۷۲ هزار و ۹۱۴بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
با پذیرش ۵۳۱ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستانهای استان بستری هستند به پنج هزار و ۸۲ نفر رسیده که از این تعداد، ۴۲۷بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
بنا بر این اعلام همچنان وضعیت اضطراری در استان ادامه دارد و باید هم استانیها و مردم برای کنترل بهتر بیماری، مجموعه سلامت را یاری کنند.
استان قزوین/ کاهش نرخ ابتلا
در شبانهروز اخیر آمار مجموع مبتلایان کرونایی استان قزوین از ۸۷ هزار نفر گذشت که از این تعداد حدود ۳۲ هزار نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۱۹۷۹ نفر به دلیل شدت علائم فوت کردند. در ضمن آمار موارد محتمل و مشکوک ابتلا به کرونا هم با ۱۰۵ نفر افزایش به ۱۶ هزار و ۴۶۲ نفر رسید که سبب عبور افزایش ۴۹ نفری آمار بستریهای موقت و عبور آن از مرز ۱۴۰۰ نفر شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از کاهش محسوس آمار ابتلای کرونایی خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۷۴۳ بیمار جدید کرونایی در استان قزوین شناسایی شد که این آمار در مقایسه با روز قبل ۳۵ درصد کاهش یافته و ۴۰۱ نفر کمتر از روز گذشته بوده است.
پیمان نامدار اضافه کرد: همچنین در همین مدت آمار بستریهای روزانه کرونایی نسبت به روز قبل ۲۴ درصد افزایش یافت و در شبانهروز گذشته ۲۳۱ بستری کرونایی جدید در بیمارستانها و مراکز درمانی استان قزوین بستری شدند که ۴۴ نفر از روز پیش بیشتر بود. همچنین آمار بیماران بدحال زیر دستگاه کمکتنفسی هم ۹.۵ درصد افزایش یافته و در حال حاضر ۳۵ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان در ادامه از کاهش ۳۰۰ درصدی آمار مرگومیر کرونایی در استان خبر داد و گفت: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴ بیمار کرونایی بدحال را به دلیل شدت علائم و ضعف جسمانی شدید از دست دادیم که این آمار در مقایسه با روز قبل ۸ نفر کمتر شده بود و امیدواریم همچنان در همین عدد باقی بمانیم.
نامدار ادامه داد: همچنین در ۲۴ ساعت اخیر آمار بهبودیافتگان ما ۴۳ درصد افزایش یافته و طی همین مدت ۱۵۹ بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانها و مراکز درمانی استان قزوین مرخص شدند که بالاترین رکورد ما در طول یکونیم سال اخیر به شمار میرود.
استان کرمان/راهروها و نمازخانههای مراکز درمانی مملو از بیمار
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، در روزهایی که ویروس کرونا بیش از همیشه قربانیانی میگیرد بزرگترین استان کشور وضعیت خوبی نداشته و به گفته زینیوند استاندار کرمان این استان، در آستانه وضعیت فوق بحرانی کرونا قرار دارد، ظرفیت بیمارستانهای استان کرمان تقریباً تکمیل است و در صورت ادامه این روند بیماران باید در راهروهای بیمارستانها بستری شوند.
استاندار کرمان با بیان اینکه ظرفیت تختهای آی سی یو در بیمارستانهای استان کرمان تکمیل است گفت: در بیمارستان افضلیپور کرمان تمام راهرو، نمازخانه و زیرزمین مملو از بیمار است و اگر فکری نکنیم دچار فاجعهای مانند مشهد مقدس و دیگر استانها میشویم.
البته حجتالاسلام والمسلمین علیدادیسلیمانی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه کرمان نیز با بیان اینکه وضعیت استان در مورد شیوع ویروس کرونا متناسب با امکانات موجود نیست اظهار داشت: در شرایط فعلی مواظبت و مبارزه همه جانبه با این ویروس لازم است.
وی با بیان اینکه آرایش جنگی مقابله با کرونا در کشور مناسب نیست و باید جلوی کاستیها گرفته شود گفت: جمعیت درگذشته در کشور بر اثر ابتلا به کرونا روزانه چیزی در حدود ۵۰۰ نفر بوده که خیلی بد است و امیداریم دستوراتی اتخاذ شود که به سرعت روند صعودی بیماری در استان کاهش پیدا کند.
حمیدرضا رشیدینژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه ظرفیت بیمارستانهای استان تکمیل شده و در مراحل آخر ظرفیت بستری هستیم اظهار داشت: ظرفیت بخش آی سی یو بیمارستانهای ما کاملاً تکمیل شده و اگر بیماری هم خدمات آی سی یو نیاز داشته باشد در سایر اتاقها این خدمات به وی ارائه میشود.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان هزار و ۲۱۱ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۷۱۸ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۶۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۰۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۹۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۳۵ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۲۲۶ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۲ هزار ۱۲۵ مورد رسیده است.
وی به فوت ۲۴ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۸۸۵ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۵۷۱ هزار و ۲۰۸ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۱۳۱ هزار و ۱۹۴ مورد است.
استان گیلان/ سرعت مناسب واکسیناسیون
پیک پنجم و هولناک کرونا تیرماه در استان گیلان آغاز شد و گیلان را در شرایط فوق حاد کرونایی قرارداد با این وجود اعمال محدودیتهای کرونایی از هفتههای اخیر مورد توجه واقع شد.
همچنین از ۱۲ ظهر امروز(۲۴ مردادماه) ممنوعیت تردد بین استانی در سراسر کشور اجرا میشود این در حالی است که با اعلام این محدودیت روز گذشته شاهد هجوم مسافران به گیلان بودیم که در پی آن از دیروز این محدودیت در گیلان آغاز شد.
این ممنوعیت تردد تا ۵ شهریورماه در سراسر کشور اجرایی میشود و استان گیلان نیز در این مدت به هیچ وجه پذیرای مسافران و هموطنان از اقصی نقاط کشور نیست که امیدواریم این دستورالعمل بر خلاف دستورالعملهای پیشین با جدیت و قاطعیت اجرایی شود.
استان گیلان یکی از استانهایی است که در روند واکسیناسیون با سرعت خوبی پیش رفته اما در روزهای اخیر تعدادی از مراکز واکسیناسیون بهدلیل کمبود واکسن در رشت تعطیل شدند از این رو استاندار گیلان در سفر معاون وزیر بهداشت به این استان خواستار اختصاص واکسن بیشتر جهت تسریع در فرایند واکسیناسیون در گیلان بود.
براساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۳۰۰ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته به آمار بستریشدگان در بیمارستانهای استان گیلان افزوده شدند و اکنون بیش از ۲ هزار تخت بیمارستانی در گیلان در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته است.
استان لرستان/۸ نفر فوتی در ۲۴ ساعت گذشته
مریم کوشکی صبح امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان در رابطه با آخرین وضعیت، ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در لرستان اظهارداشت: با اضافه شدن ۸۳۶ بیمار جدید آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به ۱۴۶ هزار و ۹۴۷ نفر رسیده است.
وی افزود: در بحث فوتیهای ناشی از کرونا نیز طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه ۸ نفر از استانیهایمان جان خود را از دست دادند که با افزوده شدن این تعداد مجموع فوتیهای استان به ۲۰۶۷ نفر رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز هزار و ۱۳۰ بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند روز گذشته نیز آمارها بستریهای لرستان هزار و ۱۵۸ نفر بود.
وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در استان۴۴۵ هزار و ۳۵۴ نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به ۴۳۹ هزار و ۱۸۹ مورد جواب داده شده است و ۲۹۲ هزار و ۲۳۸ مورد منفی بوده است.
استان هرمزگان/ شرایط خطرناک استان
شرایط فوق حاد کرونایی بر هرمزگان حاکم شده و تمامی آمارها حامی از آن است که خطر بزرگی این استان را در هفتههای پیش رو تهدید میکند.
آنطور که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به خبرگزاری تسنیم گفت شرایط ویژه و خاصی در هرمزگان وجود دارد و به علت کمبود نیرو امکان احداث بخش جدید کرونایی وجود ندارد.
در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متاسفانه این هفتهها شاهد اوج گیری کرونا در استان هستیم و نگرانیم وضعیت فعلی به علت سهل انگاریها تشدید شود.
وی افزود: ما تلاش کردیم بیماریابی را افزایش دهیم به نحوی که تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۴۴۸۸۷۵ بوده و در هفتههای اخیر شدت گرفته است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: وضعیت بستری بیماران وخیم است، حجم مراجعات بیماران به شدت افزایش یافته و این حجم مراجعات سبب میشود در آینده با کمبود تخت مواجه شویم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۳۱۷ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۱۴۶ بیمار در بخش آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۴۰ بیمار وخیم است.
نوروزیان وضعیت بیماران قرنطینه خانگی را نگران کننده توصیف کرد و گفت: در حال حاضر بالغ بر ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر بیمار در منازل خود در قرنطینه هستند که در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی ممکن است وضعیت وخیم شود.
وی اظهار داشت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان ۱۵ بیمار دیگر شامل ۱۱ آقا و ۴ خانم در محدوده سنی ۴۱ الی ۸۹ سال از شهرستانهای بندرعباس ( ۷ نفر ) ، میناب (۲ نفر ) ، قشم( ۲ نفر ) ، سیریک ، جاسک، حاجی آباد و پارسیان هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۱۹۱۵ نفر رسید.
استان همدان/۲۲۲ نفر بستری در بخش
دکتر محمد طاهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با شناسایی ۹۸۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۱ هزار و ۸۳۱ و بیماران سرپایی مثبت به ۵۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه در روز گذشته یک هزار و ۳۵۷ مورد بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی و بیمارستانهای استان مراجعه کردند که ۲۲۲ نفر از مراجعان به بیمارستانها در بخش عادی بستری شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ۱۸ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۹ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.
طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستانهای استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستانهای اسدآباد یک هزار و ۴۲، بهار یک هزار و ۱۳۲، تویسرکان یک هزار و ۱۸۰، رزن ۹۰۳، درگزین ۳۱۰ ، فامنین ۳۴۷ و کبودراهنگ یک هزار و ۱۶۲ نفر است.
وی افزود: همچنین تاکنون چهار هزار و ۱۷۸ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۶۵۱ نفر در نهاوند و هشت هزار و ۴۲۹ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شدهاند.
۵۸۳ نفر در استان مرکزی کرونایی شدند/ ۱۱۵ نفر بستری جدید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین وضعیت مبتلایان کرونایی در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین یافتههای آزمایشگاهی ۴۸ ساعت اخیر، ۵۸۳ مورد جدید بیماری کرونایی در استان مرکزی به ثبت رسید.
سیدمحمد جمالیان افزود: ۱۱۵ نفر از این مبتلایان کرونا به دلیل شدت علایم بالینی در بیمارستانهای استان بستری شدهاند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت میکنند.
وی بیان کرد: ۴۶۸ نفر از مبتلایان جدید ویروس کرونا در این استان نیز بهصورت سرپایی خدمات دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: شمار مبتلایان ویروس کرونا در استان مرکزی از زمان شیوع تاکنون به ۷۴ هزار و ۸۴۰ نفر رسیده و ۹ نفر از بیماران کرونایی استان نیز در ۴۸ ساعت اخیر بر اثر کرونا جان باختهاند و شمار فوتیها در این راستا به ۲ هزار و ۳۳۰ نفر رسید.
جمالیان ادامه داد: متاسفانه در شرایط بحرانی قرار داریم و ظرفیت بیمارستانها تکمیل است و می طلبد که مردم فهیم استان نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی در کنار برگزاری مراسم عزاداری حساس باشند.
وی بیان کرد: همکاران بهداشت و درمان دیگر تاب و توانی ندارند و در صورت ادامه شرایط در روزهای آتی در پذیرش بیماران دچار مشکل خواهیم شد چراکه متاسفانه سن بستری، مبتلایان و مرگ و میر پایین آمده است و این امر هشداری برای جامعه میانسال است که نسبت به رعایت پروتکل ها بیش از پیش کوشا باشند و ما نیز با افتخار در کنار مردم هستیم و امیدواریم که با این تعامل و همکاری دوجانبه هر چه سریعتر از شر ویروس منحوس کرونا خلاص شویم.
درحال تکمیل… .